Eğitim Sokağı
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

Sitemize Dosya Yükleyerek

Destek
Olabilirsiniz


Etiketler
Yazar: sokağın velisi - Cevaplar: 0 - Görüntüleme: 3290
7.Sınıf Sosyal Bilgiler Tüm Üniteler Test 882 soru-cevap
Slmeq1
Yazar: sokağın velisi - Cevaplar: 0 - Görüntüleme: 2290
6.Sınıf Sosyal Bilgiler Tüm Üniteler 893 soru-cevap
Slmeq1
Yazar: baba_can - Cevaplar: 1 - Görüntüleme: 5160
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Sunular Slayt
Buyrun

Seneye inşaallah..
Yazar: sirlimen - Cevaplar: 0 - Görüntüleme: 2408
Adana ili performans ödevi-tüm bilgiler
Adana ili performans ödevi-tüm bilgiler
Yazar: sokağın velisi - Cevaplar: 0 - Görüntüleme: 3523
Anadoludaki 1.Beylikler Dönemi - Özet Bilgiler
I . BEYLİKLER DöNEMi

SALTUKLULAR (1072-1202)

Kurucusu : Saltuk bey

Kurulduğu yer : Erzurum ve çevresi

Önemli Özelliği

* Anadolu topraklarının korunmasında önemli görevler üstlendiler.

Mimari ESERLERİ

* Emir Saltuk Kümbeti

(Anadoluda en eski kümbet)

* Erzurum Ulu Cami

MENGÜCEKLER (1072-1228)

Kurucusu : Mengücek Gazi

Kurulduğu yer : Erzincan ve çevresi

Önemli Özelliği

* Anadolu’nun Türkleşmesinde büyük katkıları olmuştur.

Mimari ESERLERİ

* Divriği Kü
Yazar: sokağın velisi - Cevaplar: 0 - Görüntüleme: 15773
Kuran-ı Kerim Hakkında Temel Bilgiler
KURAN-I KERİM

Soru 1 : Kur’an’ı Kerim kaç yılda inmiş, tamamlanmıştır?

Cevap : Kur’an’ı Kerim 22 sene, 2 ay, 22 günde inmiştir.

Soru 2 : Allah(c.c.)’ın dilediği şeyleri Peygamberlerine bildirmesine ne denir?

Cevap : Vahy denir.

Soru 3 : Kur’an’ı Kerim’de bulunan, adetleri 114 tane olan müstakil bölümlerine ne denir?

Cevap : Sure ismi verilir.

Soru 4 : Kur’an’ı Azimüşşan’da bulunan sureleri meydana getiren cümlecik yada bir kaç kelimeden oluşan, 6666 adet varolan Allah kelaml
Yazar: sokağın velisi - Cevaplar: 0 - Görüntüleme: 2074
Peygamberler - Temel Bilgiler
Soru 1 : Allah (c.c.)’ın emir ve yasaklarını insanlara haber veren, kendisine yeni bir kitap ve yeni bir şeriat gönderilmeyip de kendinden önceki peygamberlerin kitabı ve şeriatı ile amel eden Peygamberlere ne ad verilir?

Cevap : Nebi.

Soru 2 : Kendisine yeni bir kitap ve yeni bir şeriat verilerek insanları hak yola çağırmak için gönderilen peygamberlere ne ad verilir?

Cevap : Resul.

Soru 3 : Diğer peygamberlere göre bir derece daha üstün olan peygamberlere Ulul-Azm denir. Ulul-Azm o
Yazar: sokağın velisi - Cevaplar: 0 - Görüntüleme: 1902
Hadis - Temel Bilgiler
Soru 1 : Rasülullah (s.a.v.) Efendimizin takip edip uyguladığı dini yol ve tutumlara ve bunları genel prensipler çerçevesi içinde ümmetine uygulamasını emrettiği söz ve fiillere ne ad verilir?

Cevap : Sünnet.

Soru 2 : Hadis-i Şerif ne demektir?

Cevap : Sünnetlerin sözle ifade edilmesine denir.

Soru 3 : Söz bakımından Peygamberimiz (s.a.v.)’e anlam bakımından Allah (c.c.)’e ait olan hadislere ne ad verilir?

Cevap : Kutsi Hadis.

Soru 4 : Sünnetin çeşitleri nelerdir kısaca izah ed
Yazar: sokağın velisi - Cevaplar: 0 - Görüntüleme: 1922
İtikat - Temel Bilgiler
Soru 1 : İman nedir?

Cevap : Allah (c.c.)’ın dinini, Rasulüllah (s.a.v.)’in getirdiği tüm şeyleri kalp ile kabul edip dil ile tasdik etmektir.

Soru 2 : İmanın şarları nelerdir?

Cevap : Allah (c.c.)’a, Meleklerine, Kitaplarına, Peygamberlerine, Ahiret gününe, kaza ve kadere, hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine, öldükten sonra tekrar dirilmeye iman etmektir.

Soru 3 : Hak dinlerin gayesi nelerdir?

Cevap : Aklı, Dini, Nefsi, Nesli ve Malı korumaktır.

Soru 4 : İslam dininin kaynakla
Yazar: sokağın velisi - Cevaplar: 0 - Görüntüleme: 1931
İbadet - Temel Bilgiler
Soru 1 : Allah (c.c.)’ın emir ve yasakları karşısında sorumlu olan, akıllı ve bülüğ çağına eren müslümana ne denir?

Cevap : Mükellef denir.

Soru 2 : Mükellef olan insanın bilmesi gereken fiiller sekiz tanedir. Mükellef olan kimse bu sekiz fiili, ameli yerine getirmek mecburiyetindedir. Efal-i Mükellefin de denilen bu sekiz kısım amel ve işler nelerdir?

Cevap : a- Farz, b- Vacip, c- Sünnet, d- Müstehap, e- Mübah, f- Haram, g- Mekruh, h- Müfsit.

Soru 3 : Kendisinde şüphe olmayan kati b
Türkçe Çeviri : MyBBTürkiye, MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
MyBB Destek: InSiDe